Ginevra Molly Weasley


Ginny a népes Weasley család legkisebb, hetedik gyermeke és szüleinek egy szem lánya. A Roxfortban egy évfolyammal Harry Potter alatt tanul, akihez gyengéd érzelmi szálak fűzik már a történet elejétől kezdve.
Ő is, mint minden Weasley, a Griffendél ház tanulója, haja vörös színű. Szeplős, fehér bőre van, és vékony, csinos alkata. Bátor, őszinte, kicsit vadóc, de érzékeny is egyben.

A Ginevra név (beceneve a Ginny) a Guinevere névből származik.(Walesi őse a Gwenhwyfar). A Guinevere név még Arthur király legendájából lehet ismerős. Guinevere Arthur király hitvese, aki a király első lovagjával, Lancelottal szökik meg tőle.

Ginnyt először a Bölcsek Kövében látjuk. Ő az első lány (nem felnőtt nő), akiről említés esik a történetben, bár az egész Bölcsek Köve során nem sokat szerepel, csupán kétszer, akkor is a King's Cross pályaudvaron: először akkor, amikor Harry megpillantja a Weasley családot az átjárónál, és amikor a kislány integetve, nevetve és sírva fut a vonat után, amíg tud. Harry, miközben véletlenül fültanúja lesz a a család beszélgetésének, hallja, hogy Ginny fel akar menni a vonatra hogy lássa őt, a híres Harry Pottert. Második szereplése a kötet végén az, amikor az iskolábol visszatérő roxfortosok között el akarja csípni Harryt legalább egy pillantásra.